Kaedah Withdrawal

Kaedah withdrawal atau pengeluaran dana merupakan salah satu faktor yang penting bagi pedagang forex. Oleh itu, peranan broker adalah untuk menyediakan perkhidmatan pengeluaran yang mudah kepada pelanggan.

Deposit

Sebenarnya, ada banyak cara untuk mengeluarkan dana dari akaun trading XM anda. Cara yang paling senang dan yang paling popular di kalangan trader dari Malaysia adalah dengan menggunakan local bank transfer.

Kaedah Withdrawal Local Bank Transfer

Sebelum membuat permintaan pengeluaran dana, pastikan anda telah pun membuat pengesahan akaun dagangan anda. Jika belum, sahkan akaun anda. Sila rujuk di sini untuk cara mengesahkan akaun dagangan anda.

Login ke Member Area XM.

Kemudian sila klik butang Deposit di halaman utama seperti dalam gambar di bawah.

Kemudian, sila pilih kaedah pengeluaran  Online Bank Transfer.

Selepas itu, sila pilih bank dan jumlah pengeluaran dana anda seperti gambar di bawah. Selepas semuanya diisi dengan lengkap, klik butang Request untuk menghantar permohonan pengeluaran dana anda.

Selepas permintaan pengeluaran anda telah diterima oleh pihak XM, anda akan mendapat pemberitahuan melalui email.

Permintaan pengeluaran dana anda akan diproses dalam tempoh kurang daripada 24 jam. Ini bermaksud, dana/wang anda akan dikreditkan ke dalam akaun bank anda dalam tempoh 24 jam atau biasanya akan lebih awal dalam satu jam sahaja. Pihak XM juga tidak akan mengenakan bayaran perkhidmatan pengeluaran kepada anda.